Download je eigen e-Gulden portemonnee.

Om met de e-Gulden aan de slag te gaan moet je een wallet (portemonnee) gebruiken. Je kunt kiezen uit een wallet op jouw pc of telefoon of je kunt een internet wallet gebruiken zoals op een exchange (Beurs) of op EFL.NL. Met een wallet op je PC of telefoon heb je volledige controle over jouw openbare e-Gulden adressen. Onderstaand kun je zo'n portemonnee downloaden. Jouw portemonnee is alleen te bedienen vanaf jouw computer of telefoon en is te beveiligen met een wachtwoord (raden we aan!). Download de wallet software  hieronder die voor jouw computer geschikt is.

Let op !

Chrome (de browser van Google) kan melden dat de download van deze wallet “gevaarlijk” kan zijn. De wallet software is echter 100% veilig en virusvrij!

Ook, als je de wallet software download en voor het eerst installeert dan kan de firewall op jouw PC blokkeringswaarschuwingen geven. Dit omdat de wallet software het Internet “opgaat” en verbindingen legt met de blockchain services. Als je die meldingen krijgt moet je je firewall de wallet software laten accepteren en/of internet toegang door de wallet laten toestaan, anders update de wallet niet en kun je hem ook niet voor transacties e.d. gebruiken.

Nog belangrijker !

Als je je portemonnee hebt geïnstalleerd zorg daarna eerst voor een backup (menu bestand-backup). Dat levert je een bestandje wallet.dat en dat moet je "als goud" bewaren. Herhaal die backup minstens om de 100 betalingen!

Handleiding Wallet Windows 1.2.0.1 – 12 november 2014